Jönköpings kommun

Kom och träffa legendariska skådespelerskan Christina Lindberg!

Quentin Tarantinos favoritskådespelerska Christina Lindberg kommer till visningen av kultrullen Thriller - en grym film, Sveriges kanske mest kända film internationellt. Under kvällen berättar hon i samtal med Ronny Svensson, Rickard Gramfors och forskaren Mariah Larsson om sin syn på filmens kontroversiella innehåll.

Vi öppnar dörrarna redan 18.15 kom och köp signerat merch av Christina eller häng i baren med en kopp fika/starkare dryck. Detta kommer bli en av festivalens stora höjdpunkter!

Christina Lindberg

Christina Lindbergs karriär startade med att hon poserade som badflicka i dagstidningar. I 18-årsåldern fick hon erbjudanden att börja posera naken för herrtidningar. Lindberg har medverkat i 23 långfilmer. Hennes förmodligen mest kända insats, är som den stumma och enögda hämnerskan i filmen Thriller – en grym film från 1974. Det var Thriller i Grindhouse-andan, som inspirerade Quentin Tarantino till den berömda Kill Bill. Tarantino har i intervjuer uttryckt sin beundran för både filmen och Lindbergs rolltolkning.