Jönköpings kommun

20 oktober 2018 kl. 14.00-15.00  OBS! Evenemangetdatumet har redan passerat!

Kortfilmspaket

Fem kortfilmer för alla stora och små barn!

Lämna avtryck

På fjället bor en flock vargar, de hoppar och leker, men en gammal varg börjar sakta tyna bort. I takt med att årstiderna skiftar blir den gamla vargen allt mer genomskinlig och till slut lämnar den flocken och flyger upp i skyn. En film om att hantera när någon dör, och att fortsätta minnas.

Regi: Christina Susanna Nerland I Storbritannien, 2017I 5 min
Utan tal

Molnfrukt

I en skogsöppning omringad av en mörk och hotfull skog bor några håriga djur i små grottor. De äter självlysande frukter som kommer som flygande frön från ett ställe långt borta. En dag tar ett av djuren mod till sig och beger sig ut i den läskiga skogen för att hitta de självlysande fröerna.

Regi: Katerina Karhankova I Tjeckien, 2017 I 10 min
Utan tal

Mannen i fickan

I en gammal portfölj bor en liten man. En dag möter han en blind gammal man och de blir vänner. Den lilla mannen skuttar ner i den blinde mannens ficka och därifrån hjälper han den blinda mannen att gå tryggt och säkert på gatorna. En överenskommelse de båda är mycket nöjda med.

Regi: Ana Chubinidze I Frankrike, Schweiz, Georgien, 2017 I 7 min
Utan tal

Solens gång

I skogen lyser stjärnorna klart, snön knarrar och korpar tittar ner från grenarna; där tar sig en varelse upp för en stege som sträcker sig långt över trädtop- parna. Med hjälp av ett mynt går solen upp och byn vaknar till liv. En lekfull film med vackra toner om livet och döden och hur livet har sin gång.

Regi: Roman Sokolov I Ryssland, 2017I 9 min
Utan tal

Molnet och valen

Ett litet moln blåser över stadens himmel. Det följer efter några fåglar ut ur staden och till havet. Ute på det stora blå möter molnet en val som vill leka. När det kommer ett fartyg och spolar valen upp på land blir det upp till molnet att rädda valen.

Regi: Alyona Tomilova I Ryssland, 2016 I 4 min
Utan tal